Search
Close this search box.

Onderhoud van uw sieraden

Ome zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van uw sieraden, is het van belang om deze op de juiste manier te dragen en te onderhouden. 

Eerst en vooral moet u weten dat sieraden van Edelstenen niet een leven lang mee zullen gaan. Bij regelmatig dragen is drie tot vijf jaar normaal. Om die reden is het dus beter om te beschikken over meerdere sieraden zodat u  kunt afwisselen. Ook al omdat uw stemming niet iedere dag dezelfde zal zijn en het dus, daar alleen al voor, belangrijk is om de juiste natuursteen te dragen die aansluit op uw gevoel. 

Om Edelstenen mooi te houden vermijd u best vochtige ruimtes en mag u de sieraden niet aanhouden tijdens douchten, baden of zwemmen. Zeker zeewater ten alle tijden uit de buurt houden. 

In tegenstelling tot diamant, kunnen Edelstenen wel degelijk beshadigd geraken., De meest voorkomende oorzakeak is laten vallen op een harde ondergrond. In het beste geval ontstaat er dan een lichte beschadiging maar, de steen kan ook in stukken breken. Dit is afhankelijk van de steensoort. 

Het schoonmaken van uw sieraad doet u best met een zachte, licht vochtige doek, zonder gebruik van detergenten. 

De sieraden op elastiek mogen nooit te verg uitgereokken worden om het risico van breuk te voorkomen. Wij, bij Kostadesign, maken weliswaar gebruik van degelijk elastiek maar, ook dat heeft zijn limieten. 

Het bewaren van uw sieraden met Edelstenen doet u best in het, door ons mee geleverde, doosje of toch in ieder geval op een droge en donkere plaats. 

Wij wensen u veel plezier en gezondheid toe, met het dragen van uw sieraden.

 

Team Kostadesign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *