Invloed van fluoriet op lichaam en geest

Spiritueel

* Alle kleuren fluoriet kunnen op alle chakra’s.
* Paarse en lavendel fluoriet hebben een sterke verbinding met 
voorhoofdchakra en kruinchakra. Leg paarse of lavendel fluoriet op het voorhoofdschakra om je intuïtieve vermogens te ontwikkelen, specifiek helderzien, helderhoren, heldervoelen, helderruiken en helderweten. Paarse of lavendel fluoriet op het kruinchakra helpt je verbinding te maken met het de kosmos, met het ‘Al’.
* Blauwe fluoriet (‘Blue John’) heeft een sterke verbinding met het 
keelchakra. Blauwe fluoriet op het keelchakra mobiliseert je creatieve vermogens.
* Fluoriet is een prettige steen om mee te 
mediteren. Tijdens meditatie is het mogelijk om te reizen waarheen je maar wilt. Terug in de tijd? Of juist naar de toekomst? Een andere wereld? Een parallel universum? De fluoriet geeft de gedachte en de fantasie extra kracht en snelheid mee, ‘to boldly go where no one has gone before’.
* Fluoriet geeft een 
heldere geest. Het is zowel geestverruimend als aardend.

Mentaal

* Fluoriet helpt om orde en structuur in chaos te scheppen. Fluoriet is een goede steen voor denkprocessen, bevordert de concentratie, helpt nieuwe toepassingen van reeds aanwezige kennis te vinden.
* Leg een fluoriet op je bureau tijdens de studie om 
nieuwe kennis beter te kunnen absorberen.
* Geef kinderen voor 
spreekbeurten en proefwerken een fluoriet mee in de broekzak. Deze steen helpt het geleerde te reproduceren.
* Fluoriet geeft 
inzicht in patronen, en de moed en de kracht om die patronen te doorbreken als dat nodig is. Fluoriet helpt je het heft in eigen hand te nemen en je eigen weg te gaan, onafhankelijk en zelfstandig. Het ondersteunt de vrije wil en laat zien dat er altijd een keuze is.
* Fluoriet stimuleert je 
fantasie, helpt je ‘out of the box’ denken, buiten de gebaande paden. De steen maakt je vindingrijk.

Emotioneel

* Fluoriet absorbeert negatieve emoties en emotionele verstoringen, en brengt emoties in balans. Dat maakt dit mineraal een geschikte steen voor kinderen met ADHD en andere (geestelijke) stoornissen.
* Fluoriet beschermt tegen en helpt bij 
angstgevoelens. Het werpt een energetisch schild op, waarachter je beschermd bent tegen energetisch vampirisme en andere negatieve energieën.

Naast deze algemene werking hebben de verschillende kleuren fluoriet ook eigen spirituele, mentale en emotionele werkingen:
Witte fluoriet op het kruinchakra reinigt de aura.
Paarse fluoriet op het voorhoofdchakra stimuleert de spirituele groei en de intuïtie, beschermt tegen energetisch vampirisme. Een goede beschermsteen voor overgevoelige mensen.
Blauwe fluoriet op het keelchakra stimuleert creativiteit en communicatie.
Groene fluoriet is kalmerend en ontspannend.
*
Roze fluoriet op thymus of hartchakra verzacht een verhard gemoed, maakt je liever voor jezelf en je omgeving.
Gele fluoriet en oranje fluoriet maken tevreden en blij.
Rode, bruine en zwarte fluoriet op het basischakra beschermt tegen negatieve emoties en situaties.
Lavendel fluoriet is een prettige steen voor mensen met ADHD, vooral kinderen. Het geeft meer rust in de bovenkamer.
Regenboogfluoriet (vertoont alle kleuren samen) is een geweldige beschermsteen en heeft alle werkingen hierboven bij de verschillende kleuren genoemd.

Fysiek

* Fluoriet is een goede steen voor kinderen in de groei. Het bevat calcium en stimuleert zo de calciumopname. Fluoriet versterkt tandenbotten en gewrichten en maakt lichamelijk soepel en lenig.
* Bij 
cariës en ontstekingen van het tandvlees kan een regelmatige mondspoeling met fluorietwater de klachten snel verlichten.
* Bij 
stramme gewrichten kan het drinken van fluorietwater helpen om de gewrichten weer wat soepeler te maken.
* Kleine 
huidwondjes helen sneller als je ze dept met fluorietwater.
* Draag een fluoriet bij je en drink fluorietwater bij 
gebroken botten. Dit helpt het bot en het beenvlies sneller te herstellen.
* Fluoriet werkt uitgesproken gunstig op het zenuwstelsel, de hersenen en alle ziektes die daarmee samenhangen, zoals de 
ziekte van Parkinson, concentratiestoornissenproblemen met de motoriek. Het harmoniseert de linker en rechter hersenhelft.
* Het mineraal stimuleert de vorming van haar, huid en slijmvliezen, vooral in neus, mond, luchtwegen en longen. Het geeft dan ook verlichting bij 
astmalongemfyseem en chronische bronchitis.
* Fluoriet versterkt het hart en helpt bij 
aderverkalking, Verder wordt de schildklier positief beïnvloed en versnelt fluoriet de genezing van wonden.

Naast deze algemene werking hebben de verschillende kleuren fluoriet ook eigen fysieke werkingen:
Witte fluoriet geeft energie en heelt het immuunsysteem.
Paarse fluoriet vermindert geestesziektes, versterkt de concentratie, beschermt tegen hoofdpijn.
Blauwe fluoriet heelt aandoeningen aan neus, keel en oren, en is kalmerend. Tegen aandoeningen van de luchtwegen zoals verkoudheid, keelpijn en griep.
Groene fluoriet op het hartchakra heelt aandoeningen van huidlongenbronchiën en zenuwen. Goede steen bij allergieën en maag/leverklachten.
Roze fluoriet op thymus of hartchakra sterkt het hart.
Gele fluoriet op het zonnevlechtchakra heeft een sterk effect op leverblaas en nieren, maakt daadkrachtig en creatief, is ontgiftend. Het maakt vitaal, vrolijk en gezond.
Oranje fluoriet op het heiligbeenchakra helpt bij blaasontsteking, helpt alles in het lichaam vloeibaarder te maken en meer te laten vloeien. Helpt ook bij aderverkalking en verzuring (reumajicht).
Lavendelfluoriet helpt eveneens goed bij reuma en artritis, en bij allerlei soorten stress (inclusief geopatische stress, klachten door bijvoorbeeld aardstralen). Helpt wonden beter te genezen en is goed voor de overdracht van zenuwprikkels.
Regenboogfluoriet (vertoont alle kleuren samen) kan op alle chakra’s. Maakt lenig en behendig, zowel lichamelijk als geestelijk. Goede steen tijdens zwangerschap en baren. Goede hulp bij afvalle

Bron: www.semoea.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *