Granaat

Granaat

Invloed van granaat op lichaam en geest

Spiritueel

* Granaat reinigt alle chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. De steen zuivert energie en schenkt kalmte of hartstocht, al naar behoefte.
* De rode granaat hoort vooral bij het aardechakra en het basischakra.
* Granaat activeert andere kristallen, wat hun effect versterkt.

Mentaal

* Granaat helpt je in schijnbaar uitzichtloze situaties. Je krijgt de puf en de moed om gewoon door te gaan. De steen helpt je innerlijke kracht te vinden en je volledig te ontplooien. Granaat reinigt en vergroot je aura.
* Granaat helpt over je eigen grenzen te kijken, en je in te zetten voor de gemeenschap.
* Granaat maakt creatief, helpt nieuwe oplossingen te vinden voor lastige situaties.

Emotioneel

* Granaat activeert en versterkt de wilskracht en de overlevingsdrang. Hij geeft energie en nieuwe inzichten bij moedeloosheid en depressie.
* Granaat lost nutteloze remmingen en blokkades op. Granaat maakt vrolijk en levenslustig.
* Iemand die wat sloom en traag is, kan pittiger en sneller worden dankzij granaat. Heetgebakerde mensen kunnen echter van granaat een nog korter lontje krijgen.

Fysiek

* Granaat ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes. Daardoor neemt het ijzergehalte in het bloed toe en verbetert de opname van zuurstof in ons bloed. Dit vergroot je uithoudingsvermogen. Granaat ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes.
* Granaat houdt de vaatwanden soepel. De steen harmoniseert bloedsomloop en bloeddruk. Hierdoor wordt ook het lymfesysteem, en dus het immuunsysteem, gestimuleerd.
* Granaat helpt bij spataderen.
* Granaat is een geweldige steen om te dragen bij herstel na ziekte of uitputting.
* Granaat verlicht menstruatiepijnen.
*
Ook bij klachten door reuma en artritis kan granaat goede diensten bewijzen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd dankzij de betere bloedsomloop door de pijnlijke ledematen.
* Schaafwonden en blauwe plekken helen sneller als je een granaat draagt. Ook dieper gelegen wonden helen sneller met granaat. Vooral bij ontstekingen helpt granaat erg goed. Let op: bij een heftige ontsteking is de granaat minder prettig om te dragen.
* De rode granaat versterkt het libido en kan helpen bij vruchtbaarheidsklachten.
* Granaat stimuleert de nieren en de bijnieren. Granaat is een fijne steen voor mensen die in korte tijd veel moeten presteren.
* Dankzij rode granaat verbetert de werking van lever en maag duidelijk.
* Granaat verbetert de stoelgang. Vitamines en mineralen uit het voedsel worden beter opgenomen.

Bron: www.semoea.nl

DISCLAIMER: De werking van edelstenen is puur subjectief en zal dus per persoon kunnen verschillen of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Geen enkele van de vermeende eigenschappen die de stenen, mogelijk, zouden bezitten kunnen worden beschouwd als medisch advies. Ga, indien u klachten hebt, van welke aard ook, altijd eerst naar een arts. Kostadesign of haar medewerkers kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor het al of niet ervaren van vermeende eigenschappen die de edelstenen zouden hebben noch voor klachten die mogelijk zouden ontstaan zijn als gevolg van het gebruik van een, bij Kostadesign  aangekocht product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *