Groene jaspis

Groene jaspis

Eigenschappen en werking

Groene jaspis is een variëteit van jaspis, een soort microkristallijn kwarts, en wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn unieke eigenschappen en helende werking. Enkele eigenschappen en werking van groene jaspis zijn:

Eigenschappen:

1. Kleur: Groene jaspis heeft een verscheidenheid aan groentinten, variërend van lichtgroen tot diepgroen, soms met aders van andere kleuren.

2. Helende steen: Groene jaspis wordt beschouwd als een helende steen die helpt bij het herstellen van het evenwicht in het lichaam en de geest.

3. Versterking: Het staat bekend om zijn vermogen om fysieke en mentale kracht te versterken en te bevorderen.

4. Bescherming: Het wordt vaak gezien als een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren.

5. Helpt bij stress: Groene jaspis kan helpen bij het verminderen van stress en angst, waardoor een gevoel van rust en welzijn ontstaat.

6. Aardende eigenschappen: Het kan helpen bij aarding, wat betekent dat het je kan helpen in contact te komen met de natuur en jezelf.

Werking:

1. Chakra-balans: Groene jaspis wordt vaak geassocieerd met het hartchakra en kan helpen bij het balanceren van dit energiecentrum.

2. Fysieke gezondheid: Het wordt gebruikt om de algehele fysieke gezondheid te verbeteren, met name het bevorderen van een gezonde bloedsomloop en het verminderen van gifstoffen in het lichaam.

3. Emotionele stabiliteit: Groene jaspis kan helpen bij het bevorderen van emotionele stabiliteit en evenwicht, wat kan bijdragen aan een positieve mindset.

4. Meditatie: Veel mensen gebruiken groene jaspis in meditaties om de geest te kalmeren en spirituele groei te ondersteunen.

Het is belangrijk op te merken dat de werking van edelstenen subjectief kan zijn en afhankelijk is van de persoon die ze draagt. Als je groene jaspis wilt gebruiken, overweeg dan om het te dragen als sieraad of in je omgeving te plaatsen om de voordelen te ervaren.

Voor welke sterrenbeelden geschikt?

Groene jaspis is geschikt voor meerdere sterrenbeelden, omdat het geen specifieke beperkingen heeft en een breed scala aan mensen kan helpen. Het kan echter met name gunstig zijn voor enkele sterrenbeelden vanwege de eigenschappen die het bezit. Hier zijn enkele sterrenbeelden waarvoor groene jaspis geschikt kan zijn:

1. Stier (20 april – 20 mei): Groene jaspis kan helpen bij het versterken van de stabiliteit en het evenwicht waar Stieren vaak naar verlangen.

2. Weegschaal (23 september – 22 oktober): Weegschalen hebben de neiging om te streven naar harmonie en balans, en groene jaspis kan hen helpen bij het bereiken van emotioneel evenwicht.

3. Schorpioen (23 oktober – 21 november): Groene jaspis kan bijdragen aan het verlichten van stress en spanning die Schorpioenen kunnen ervaren, en het kan helpen bij emotionele heling.

4. Boogschutter (22 november – 21 december): Groene jaspis kan Boogschutters ondersteunen bij hun zoektocht naar avontuur en groei, terwijl het hen tegelijkertijd kan aarden.

DISCLAIMER: De werking van edelstenen is puur subjectief en zal dus per persoon kunnen verschillen of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Geen enkele van de vermeende eigenschappen die de stenen, mogelijk, zouden bezitten kunnen worden beschouwd als medisch advies. Ga, indien u klachten hebt, van welke aard ook, altijd eerst naar een arts. Kostadesign of haar medewerkers kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor het al of niet ervaren van vermeende eigenschappen die de edelstenen zouden hebben noch voor klachten die mogelijk zouden ontstaan zijn als gevolg van het gebruik van een, bij Kostadesign  aangekocht product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *