Regenboog obsidiaan is een unieke natuursteen met enkele specifieke eigenschappen en kenmerken:

Eigenschappen:

1. Kleurrijke glans: Regenboog obsidiaan staat bekend om zijn aantrekkelijke glans en schitterende kleuren. Deze variëren meestal van donkerblauw en groen tot paars en oranje, en ze lijken op een regenboog, vandaar de naam.

2. Vulkanische oorsprong: Obsidiaan is een vulkanisch glas dat ontstaat wanneer lava snel afkoelt. Regenboog obsidiaan is een variant van dit glas en krijgt zijn kleuren door insluitsels van mineralen zoals magnetiet of hematiet.

3. Doorschijnendheid: Het materiaal kan variëren van doorschijnend tot opaak, afhankelijk van de dichtheid van de insluitsels en de kwaliteit van de steen.

4. Scherpe randen: Obsidiaan staat bekend om zijn scherpe randen, wat het gevolg is van de brekingswijze van het glas. Het werd historisch gebruikt voor gereedschappen en snijwerktuigen.

Werking:

1. Spirituele betekenis: Regenboog obsidiaan wordt vaak geassocieerd met spirituele groei en bescherming. Het wordt verondersteld negatieve energieën af te weren en innerlijke kracht te bevorderen.

2. Meditatief gebruik: Mensen gebruiken deze steen vaak voor meditatie en introspectie. Het kan helpen bij het verkennen van diepe emoties en het vergroten van zelfbewustzijn.

3. Chakra-werk: Regenboog obsidiaan wordt geassocieerd met het wortelchakra en kan helpen bij het balanceren van dit energiecentrum, wat kan leiden tot een gevoel van stabiliteit en veiligheid.

4. Sieraden en decoratie: Vanwege zijn mooie kleuren wordt regenboog obsidiaan soms gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen.

Het is belangrijk op te merken dat de werking van edelstenen en mineralen vaak afhangt van persoonlijke overtuigingen en intenties. Raadpleeg altijd een deskundige of beoefenaar als je regenboog obsidiaan wilt gebruiken voor spirituele doeleinden of heling.

Voor welke sterrenbeelden is regenboog obsidiaan geschikt?

Edelstenen zoals regenboog obsidiaan worden vaak geassocieerd met sterrenbeelden op basis van astrologische overtuigingen en eigenschappen die aan die sterrenbeelden worden toegeschreven. Regenboog obsidiaan wordt vaak in verband gebracht met het sterrenbeeld Boogschutter. Hier is waarom:

Boogschutters, geboren tussen 22 november en 21 december, staan bekend om hun avontuurlijke geest, verlangen naar wijsheid en behoefte aan bescherming tijdens hun zoektocht naar waarheid. Regenboog obsidiaan wordt geassocieerd met spirituele groei, bescherming en het versterken van innerlijke kracht, wat goed kan passen bij de persoonlijkheidskenmerken van een Boogschutter.obsidiaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *