(Rode)Jaspis

Eigenschappen en werking

Rode jaspis is een variëteit van jaspis, een natuurlijke steen die vaak wordt gebruikt voor sieraden en spirituele doeleinden vanwege zijn mooie rode kleur en veronderstelde helende eigenschappen. Hier zijn enkele eigenschappen en veronderstelde werking van rode jaspis:

1. Energie en vitaliteit: Rode jaspis wordt vaak geassocieerd met het vergroten van energie, vitaliteit en fysieke kracht. Mensen dragen het soms als een amulet om vermoeidheid te verminderen en zich energieker te voelen.

2. Aarding: Deze steen wordt beschouwd als aardend, wat betekent dat het kan helpen om je te verbinden met de aarde en een gevoel van stabiliteit te bevorderen. Het kan je helpen om met beide voeten op de grond te blijven.

3. Bloedcirculatie: Sommigen geloven dat rode jaspis de bloedcirculatie kan stimuleren en de lichaamstemperatuur kan verhogen, wat kan helpen bij het verminderen van koude handen en voeten.

4. Emotioneel evenwicht: Rode jaspis wordt soms gebruikt om emoties in balans te brengen, stress te verminderen en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen.

5. Moed en wilskracht: Het wordt vaak geassocieerd met moed en wilskracht, en sommigen dragen het als een steun bij het nemen van belangrijke beslissingen of het overwinnen van angsten.

6. Chakra: Rode jaspis wordt vaak geassocieerd met het basischakra (wortelchakra), dat zich onderaan de ruggengraat bevindt en verband houdt met overleving en basisbehoeften.

Het is belangrijk op te merken dat deze eigenschappen en werkingen van rode jaspis gebaseerd zijn op overtuigingen en tradities in de edelsteentherapie en spiritualiteit. Er is geen wetenschappelijk bewijs om deze claims te ondersteunen. Als je rode jaspis wilt gebruiken, is het essentieel om persoonlijke overtuigingen te respecteren en te genieten van de esthetische en symbolische waarde ervan.

Voor welke sterrenbeelden geschikt?

Rode jaspis wordt vaak geassocieerd met verschillende sterrenbeelden, maar het is belangrijk op te merken dat deze associaties gebaseerd zijn op astrologische overtuigingen en niet op wetenschappelijk bewijs. Mensen kiezen edelstenen vaak op basis van persoonlijke voorkeur en intuïtie in plaats van hun sterrenbeeld. Dat gezegd hebbende, sommige astrologen associëren rode jaspis met bepaalde sterrenbeelden op basis van eigenschappen die aan die sterrenbeelden worden toegeschreven. Hier zijn enkele sterrenbeelden die vaak in verband worden gebracht met rode jaspis:

1. Ram (21 maart – 19 april): Rode jaspis wordt soms geassocieerd met Ram vanwege zijn veronderstelde eigenschappen van moed en wilskracht, die kenmerkend zijn voor dit sterrenbeeld.

2. Stier (20 april – 20 mei): Stieren worden vaak beschouwd als aards en praktisch, en rode jaspis wordt geassocieerd met aarding, wat het geschikt kan maken voor dit sterrenbeeld.

3. Leeuw (23 juli – 22 augustus): Leeuwen zijn vaak moedig en energiek, en rode jaspis wordt geassocieerd met het vergroten van energie en vitaliteit.

4. Maagd (23 augustus – 22 september): Maagden staan ​​bekend om hun aandacht voor detail en praktische aard, en sommigen geloven dat rode jaspis kan helpen bij het handhaven van emotioneel evenwicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *