Topaas(blauwe)

Blauwe topaas

Blauwe topaas is een edelsteen die wordt geassocieerd met eigenschappen zoals communicatie, helderheid en emotionele balans. Het wordt vaak gebruikt om de keelchakra te activeren, wat kan helpen bij het uiten van gedachten en emoties. Blauwe topaas wordt ook geassocieerd met de elementen lucht en water, waardoor het de energie van communicatie en emotie combineert.

Wat betreft de werking wordt blauwe topaas vaak gebruikt voor het verbeteren van communicatievaardigheden, het bevorderen van helderheid van denken en het stimuleren van creativiteit. Het kan ook helpen bij het loslaten van spanning en het bevorderen van emotionele balans.

Voor welke sterrenbeelden is topaas geschikt?

Blauwe topaas wordt geassocieerd met sterrenbeelden zoals Boogschutter, Stier en Vissen. Voor Boogschutters kan het helpen bij het versterken van intuïtie en het stimuleren van intellectuele groei. Voor Stieren kan het rust en kalmte brengen, terwijl het voor Vissen kan helpen bij het uiten van emoties en het stimuleren van spirituele groei.

Wat is de oorsprong van topaas?
Blauwe topaas komt meestal voor als een natuurlijke kleurvariatie van het mineraal topaas, dat van nature kleurloos is. De blauwe kleur ontstaat door de aanwezigheid van sporen van elementen zoals ijzer en titanium in het kristalrooster van het topaas. De steen kan ook kunstmatig worden behandeld om de gewenste blauwe kleur te verkrijgen of te verbeteren. Natuurlijke blauwe topaas wordt meestal gedolven in landen zoals Brazilië, Mexico, Sri Lanka en Nigeria.

DISCLAIMER: De werking van edelstenen is puur subjectief en zal dus per persoon kunnen verschillen of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Geen enkele van de vermeende eigenschappen die de stenen, mogelijk, zouden bezitten kunnen worden beschouwd als medisch advies. Ga, indien u klachten hebt, van welke aard ook, altijd eerst naar een arts. Kostadesign of haar medewerkers kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor het al of niet ervaren van vermeende eigenschappen die de edelstenen zouden hebben noch voor klachten die mogelijk zouden ontstaan zijn als gevolg van het gebruik van een, bij Kostadesign  aangekocht product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *