Amethist

Amethist

Amethist

Kenmerken en werking

Amethist is een prachtige paarse natuursteen die tot de kwartsfamilie behoort. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over de werking van amethist:

Kenmerken van amethist:

1. Kleur: Amethist staat bekend om zijn kenmerkende paarse kleur, variërend van lichtpaars tot diep paars. De kleur wordt veroorzaakt door sporen van ijzer en aluminium in het kristal.

2. Transparantie: Amethist kan variëren van transparant tot doorschijnend, afhankelijk van de kwaliteit en zuiverheid van het kristal.

3. Kristalstructuur: Het heeft een trigonaal kristalrooster en vormt vaak prisma-achtige kristallen met afgeronde uiteinden.

4. Glans: Amethist heeft een glasachtige glans wanneer het is gepolijst.

5. Hardheid: Op de schaal van Mohs heeft amethist een hardheid van 7, wat betekent dat het redelijk duurzaam is en bestand is tegen krassen.

6. Voorkomen: Amethist wordt wereldwijd gevonden, met prominente bronnen in Brazilië, Uruguay, Madagaskar, en de Verenigde Staten.

Werking van amethist:

1. Spirituele en mentale heling: Amethist staat bekend om zijn kalmerende en zuiverende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt voor meditatie en spirituele groei, omdat het helpt bij het verhelderen van de geest en het verminderen van stress.

2. Bescherming: Amethist wordt beschouwd als een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een schild kan vormen tegen negativiteit.

3. Emotioneel evenwicht: Deze steen staat erom bekend emotioneel evenwicht te bevorderen, innerlijke rust te brengen en de intuïtie te versterken.

4. Bevordering van helder denken: Amethist kan de concentratie en het intellectuele denkvermogen verbeteren, wat het een nuttige steen maakt voor studie en besluitvorming.

5. Fysiek welzijn: Hoewel het geen vervanging is voor medische behandeling, wordt amethist soms gebruikt om hoofdpijn te verlichten, de slaap te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.

Het is belangrijk op te merken dat de effecten en eigenschappen van amethist subjectief kunnen zijn en variëren van persoon tot persoon. Veel mensen gebruiken deze steen voor spirituele en persoonlijke doeleinden.

Voor welke sterrenbeelden is Amethist geschikt?

Amethist wordt vaak geassocieerd met verschillende sterrenbeelden, en sommige mensen geloven dat het de positieve eigenschappen van deze steen kan versterken. De sterrenbeelden die vaak in verband worden gebracht met amethist zijn onder andere:

1. Waterman (20 januari – 18 februari): Amethist wordt vaak geassocieerd met de Waterman vanwege zijn eigenschappen die gericht zijn op helder denken en intellectuele groei.

2. Vissen (19 februari – 20 maart): Amethist wordt ook geassocieerd met Vissen vanwege zijn kalmerende en spirituele eigenschappen, die goed kunnen aansluiten bij de intuïtieve aard van Vissen.

3. Tweelingen (21 mei – 20 juni): Sommigen geloven dat amethist kan helpen bij het bevorderen van heldere communicatie en concentratie, wat gunstig kan zijn voor Tweelingen.

4. Weegschaal (23 september – 22 oktober): Amethist wordt soms geassocieerd met de Weegschaal vanwege zijn vermogen om emotioneel evenwicht te bevorderen en negativiteit af te weren.

Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van amethist en de associaties met sterrenbeelden voornamelijk gebaseerd zijn op tradities en overtuigingen in kristallenleer en astrologie. Niet iedereen hecht evenveel waarde aan deze associaties, en de keuze van een kristal moet vooral gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur en resonantie met de steen, ongeacht het sterrenbeeld.Am

DISCLAIMER: De werking van edelstenen is puur subjectief en zal dus per persoon kunnen verschillen of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Geen enkele van de vermeende eigenschappen die de stenen, mogelijk, zouden bezitten kunnen worden beschouwd als medisch advies. Ga, indien u klachten hebt, van welke aard ook, altijd eerst naar een arts. Kostadesign of haar medewerkers kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor het al of niet ervaren van vermeende eigenschappen die de edelstenen zouden hebben noch voor klachten die mogelijk zouden ontstaan zijn als gevolg van het gebruik van een, bij Kostadesign  aangekocht product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *