Search
Close this search box.

Angeliet

Angeliet

Angeliet is een zeldzaam mineraal dat behoort tot de groep van de sulfaten. Het wordt vaak gevonden in de buurt van koperertslagen. Hier zijn enkele eigenschappen en kenmerken van angeliet:

1. **Chemische samenstelling:** Angeliet bestaat voornamelijk uit het mineraal celestien, dat een strontiumsulfaat is.

2. **Kleur:** De kleur varieert van lichtblauw tot blauwgroen, afhankelijk van de hoeveelheid calcium en strontium in het mineraal.

3. **Hardheid:** Angeliet heeft een hardheid van ongeveer 3 tot 3,5 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het vrij zacht is en gemakkelijk kan worden bekrast.

4. **Breuk en structuur:** Het heeft een brosse breuk en een duidelijke splijting langs de kristalvlakken. De structuur kan zowel massief als kristallijn zijn.

5. **Gevonden locaties:** Angeliet wordt voornamelijk gevonden in zogenaamde sedimentaire afzettingen, vaak in de buurt van koperertsen, maar ook in gipsafzettingen.

6. **Spirituele en geneeskrachtige eigenschappen:** Angeliet wordt vaak gebruikt voor spirituele doeleinden vanwege de rustgevende en kalmerende energie die het zou kunnen uitstralen. Het wordt ook verondersteld te helpen bij communicatie, helderheid en het versterken van intuïtie. Geneeskundig wordt het soms gebruikt bij behandelingen van keelaandoeningen, hoofdpijn en stressverlichting, hoewel deze claims niet wetenschappelijk zijn bewezen.

7. **Verzorging:** Angeliet moet voorzichtig worden behandeld vanwege zijn brosheid. Het is het beste om het schoon te maken met een zachte borstel, lauw water en milde zeep, en het te beschermen tegen blootstelling aan extreme hitte, sterke chemicaliën en schurende oppervlakken.

8. **Gebruik:** Vanwege zijn mooie blauwe kleur wordt angeliet vaak gebruikt als siersteen in sieraden en als decoratief element in beeldhouwwerken en ornamenten.
Voor welke sterrenbeelden is Angeliet geschikt?
Hoewel er geen specifieke sterrenbeelden zijn waarmee angeliet bijzonder goed in verband wordt gebracht, wordt het vaak geassocieerd met sterrenbeelden die worden geacht een kalmerende energie te waarderen of die verband houden met communicatie en intuïtie. Deze omvatten:

1. Waterman (21 januari – 19 februari): Watermannen staan ​​bekend om hun behoefte aan vrijheid en originaliteit. Angeliet kan hen helpen bij het bevorderen van helder denken en intuïtieve communicatie.

2. Vissen (20 februari – 20 maart): Vissen worden vaak beschouwd als gevoelig en intuïtief. Angeliet kan hen helpen bij het versterken van hun intuïtie en het in balans brengen van hun emoties.

3. Tweelingen (21 mei – 20 juni): Tweelingen staan ​​bekend om hun nieuwsgierigheid en communicatieve vaardigheden. Angeliet kan hen helpen bij het verbeteren van hun vermogen om helder te communiceren en hun gedachten te organiseren.

4. Weegschaal (23 september – 22 oktober): Weegschalen streven naar harmonie en balans in hun leven. Angeliet kan hen helpen bij het vinden van innerlijke rust en vrede.

Hoewel deze associaties niet op harde astrologische regels zijn gebaseerd, kunnen mensen van alle sterrenbeelden baat hebben bij de eigenschappen en energieën die angeliet biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *