Gele jaspis

gele,regen jaspis

Eigenschappen en werking

Gele jaspis is een variëteit van de jaspis familie en heeft verschillende eigenschappen en werkingen:

Eigenschappen van gele jaspis:

1. Kleur: Gele jaspis heeft een gele tot okerkleurige tint, soms met strepen of patronen.

2. Samenstelling: Het is een microkristallijne kwartsvariëteit en bestaat voornamelijk uit siliciumdioxide, maar het bevat ook kleine hoeveelheden mineralen zoals ijzer, calciet en mangaan.

3. Hardheid: Het heeft een gemiddelde hardheid op de schaal van Mohs, wat betekent dat het redelijk resistent is tegen krassen en beschadigingen.

4. Glans: Gele jaspis heeft een wasachtige tot glasachtige glans wanneer gepolijst.

Werking van gele jaspis:

1. Energie en vitaliteit: Gele jaspis wordt geassocieerd met het verhogen van de energieniveaus en het stimuleren van vitaliteit. Het kan helpen om vermoeidheid te verminderen en de geest op te peppen.

2. Zelfvertrouwen: Deze steen wordt vaak gebruikt om zelfvertrouwen en assertiviteit te versterken. Het kan helpen bij het overwinnen van angsten en onzekerheden.

3. Focus en concentratie: Gele jaspis kan de focus en concentratie verbeteren, wat handig kan zijn voor studie of werk.

4. Bescherming: Sommigen geloven dat gele jaspis beschermende eigenschappen heeft en negatieve energieën kan afweren.

5. Spijsvertering: In de alternatieve geneeskunde wordt gele jaspis soms gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen en maagproblemen te verlichten.

6. Chakra-werking: Gele jaspis wordt geassocieerd met de zonnevlechtchakra (derde chakra), die verbonden is met wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Het is belangrijk op te merken dat de werking van edelstenen subjectief is en dat de effecten kunnen variëren van persoon tot persoon. Gele jaspis kan worden gedragen als sieraad, bij je gedragen worden of gebruikt worden in meditatie om de veronderstelde voordelen te ervaren.

Voor welke sterrenbeelden is gele jaspis geschikt?

Gele jaspis wordt vaak geassocieerd met het sterrenbeeld Leeuw. Mensen die onder het sterrenbeeld Leeuw zijn geboren, worden verondersteld te profiteren van de eigenschappen van gele jaspis, zoals zelfvertrouwen, energie en vitaliteit

DISCLAIMER: De werking van edelstenen is puur subjectief en zal dus per persoon kunnen verschillen of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Geen enkele van de vermeende eigenschappen die de stenen, mogelijk, zouden bezitten kunnen worden beschouwd als medisch advies. Ga, indien u klachten hebt, van welke aard ook, altijd eerst naar een arts. Kostadesign of haar medewerkers kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor het al of niet ervaren van vermeende eigenschappen die de edelstenen zouden hebben noch voor klachten die mogelijk zouden ontstaan zijn als gevolg van het gebruik van een, bij Kostadesign  aangekocht product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *