Eigenschappen en werking

Gouden obsidiaan is een variant van obsidiaan, een vulkanisch glas dat ontstaat wanneer snel afgekoelde lava geen kristalstructuur kan vormen. Hier zijn enkele eigenschappen en de werking van gouden obsidiaan:

**Eigenschappen:**

1. *Kleur:* Gouden obsidiaan dankt zijn naam aan zijn karakteristieke gouden glans en glinsterende uitstraling.

2. *Hardheid:* Het heeft een hardheid van ongeveer 5-5,5 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het redelijk krasbestendig is.

3. *Gewicht:* Het is relatief licht van gewicht in vergelijking met sommige andere edelstenen en mineralen.

**Werking:**

1. *Bescherming:* Gouden obsidiaan staat bekend om zijn beschermende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om negatieve energieën en straling af te weren en kan als een schild dienen tegen negatieve invloeden.

2. *Spirituele groei:* Deze steen wordt geassocieerd met spirituele groei en bewustzijn. Het kan helpen bij het verkennen van het onderbewuste en innerlijke groei bevorderen.

3. *Zelfreflectie:* Gouden obsidiaan kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor zelfreflectie. Het helpt om diep in jezelf te kijken en eventuele blokkades of negativiteit te identificeren en te transformeren.

4. *Chakra-werk:* Het wordt geassocieerd met het zonnevlechtchakra en kan helpen bij het in evenwicht brengen van de energiestroom in dit gebied.

5. *Sieraden en decoratie:* Gouden obsidiaan wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen vanwege zijn unieke uitstraling.

Het is belangrijk op te merken dat edelstenen en mineralen zoals gouden obsidiaan geen wetenschappelijk bewezen genezende eigenschappen hebben, maar ze worden wel vaak gebruikt in spirituele en holistische praktijken voor hun symbolische betekenis en mogelijke energetische invloeden.

Voor welke sterrenbeelden is gouden obsidiaan geschikt?

Edelstenen en mineralen worden vaak geassocieerd met verschillende sterrenbeelden op basis van astrologische overtuigingen en tradities. Gouden obsidiaan wordt vaak geassocieerd met de sterrenbeelden die elementen van vuur en aarde hebben, vanwege zijn aardse kleur en beschermende eigenschappen. Hier zijn enkele sterrenbeelden die mogelijk profiteren van gouden obsidiaan:

1. **Stier (20 april – 20 mei):** Stieren, een aardesteken, kunnen baat hebben bij gouden obsidiaan vanwege de aardse energie en beschermende eigenschappen die kunnen helpen bij zelfreflectie en innerlijke groei.

2. **Leeuw (23 juli – 22 augustus):** Leewen, een vuurteken, kunnen gouden obsidiaan gebruiken om hun vuurige energie in balans te brengen en om zelfbewustzijn te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *