(Grijze)jaspis

Eigenschappen en werking

Grijze jaspis, ook wel bekend als grijze banded jaspis, is een variëteit van jaspis, een veelvoorkomend type kwarts dat wordt gekenmerkt door zijn gestreepte of geaderde uiterlijk. Hier zijn enkele eigenschappen en kenmerken van grijze jaspis:

1. Kleur en uiterlijk: Grijze jaspis heeft, zoals de naam al aangeeft, een grijze kleur met vaak witte, zwarte, of beige banden of aders. De steen kan een matte tot zijdeachtige glans hebben.

2. Chemische samenstelling: Grijze jaspis is samengesteld uit siliciumdioxide (SiO2) en kan ook sporen van andere mineralen bevatten, wat bijdraagt aan zijn kleurvariatie.

3. Hardheid: Op de schaal van Mohs heeft grijze jaspis een hardheid van ongeveer 6,5 tot 7, wat betekent dat het redelijk hard is en bestand is tegen krassen.

4. Werking en eigenschappen:

– Grondend: Grijze jaspis wordt vaak geassocieerd met aardende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbinden met de energieën van de aarde en een gevoel van stabiliteit bevorderen.

– Beschermend: Deze steen wordt beschouwd als een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een gevoel van veiligheid kan bieden.

– Emotioneel evenwicht: Grijze jaspis kan helpen bij het bevorderen van emotioneel evenwicht, zelfvertrouwen en moed.

– Fysieke gezondheid: Sommigen geloven dat grijze jaspis kan bijdragen aan fysiek welzijn, zoals het stimuleren van het immuunsysteem en het verminderen van stress.

Houd er rekening mee dat de eigenschappen van natuurstenen zoals grijze jaspis subjectief zijn en afhankelijk kunnen zijn van persoonlijke overtuigingen en ervaringen. Het wordt vaak gebruikt in sieraden en als decoratieve steen, maar raadpleeg altijd een professional of expert als u overweegt het voor genezing of spirituele doeleinden te gebruiken.

Voor welke sterrenbeelden geschikt?

Grijze jaspis wordt vaak geassocieerd met verschillende sterrenbeelden vanwege zijn aardende en beschermende eigenschappen. Hier zijn enkele sterrenbeelden waarvoor grijze jaspis geschikt kan zijn:

1. Stier (20 april – 20 mei): Stieren worden vaak geassocieerd met aardse energieën en stabiliteit. Grijze jaspis, met zijn grondende eigenschappen, kan nuttig zijn voor Stieren om hen te helpen in balans te blijven en emotionele stabiliteit te behouden.

2. Maagd (23 augustus – 22 september): Maagden staan bekend om hun praktische en analytische aard. Grijze jaspis kan hen helpen bij het versterken van hun aardse verbinding en het bevorderen van emotioneel evenwicht.

3. Steenbok (22 december – 19 januari): Steenbokken zijn vaak toegewijd en streven naar succes. Grijze jaspis kan helpen bij het handhaven van hun focus en het verminderen van stress tijdens hun streven naar doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *