Lapis lazuli

Lapis lazuli

eigenschappen en werking

Lapis lazuli is een prachtige blauwe edelsteen met een rijke geschiedenis en betekenis. Hier zijn enkele eigenschappen en de werking van lapis lazuli:

**Eigenschappen:**

1. *Kleur:* Lapis lazuli heeft een diepe, hemelsblauwe kleur en bevat vaak gouden of witte vlekken en strepen, die pyriet en calcietkristallen vertegenwoordigen.

2. *Hardheid:* Het heeft een gemiddelde hardheid van ongeveer 5,5 op de schaal van Mohs, waardoor het relatief zacht is.

3. *Samenstelling:* Lapis lazuli is een samengestelde steen die lazuriet, pyriet, calciet en soms andere mineralen bevat.

**Werking:**

1. *Spirituele bewustwording:* Lapis lazuli wordt vaak geassocieerd met spirituele groei, bewustwording en intuïtie. Het kan helpen bij het openen van het derde oogchakra en het stimuleren van spiritueel inzicht.

2. *Zelfexpressie:* Deze steen wordt geassocieerd met het keelchakra en kan helpen bij het verbeteren van communicatie, zelfexpressie en het uiten van gedachten en gevoelens.

3. *Bescherming:* Lapis lazuli staat bekend om zijn beschermende eigenschappen. Het kan negatieve energieën afwenden en emotionele balans bevorderen.

4. *Creativiteit:* Het wordt geassocieerd met het stimuleren van creativiteit en het versterken van het vermogen om nieuwe ideeën te genereren.

5. *Zelfvertrouwen:* Lapis lazuli kan bijdragen aan het vergroten van zelfvertrouwen en zelfwaardering.

6. *Fysieke gezondheid:* Hoewel niet als geneesmiddel, wordt lapis lazuli soms gebruikt in traditionele geneeskundepraktijken voor aandoeningen zoals hoofdpijn, slapeloosheid en stress.

Lapis lazuli heeft een lange geschiedenis van gebruik als siersteen, decoratief materiaal en als amuletten. Het is belangrijk op te merken dat edelstenen en mineralen zoals lapis lazuli geen medisch bewezen genezende eigenschappen hebben, maar ze worden vaak gebruikt in spirituele en holistische praktijken vanwege hun symbolische betekenis en mogelijke energetische invloeden.

Voor welke sterrenbeelden is lapis lazuli geschikt?

Lapis lazuli wordt geassocieerd met verschillende sterrenbeelden op basis van astrologische overtuigingen en tradities. Hier zijn enkele sterrenbeelden die vaak in verband worden gebracht met lapis lazuli vanwege de eigenschappen en kenmerken van deze edelsteen:

1. **Waterman (20 januari – 18 februari):** Watermannen staan bekend om hun creativiteit, intuïtie en streven naar zelfexpressie. Lapis lazuli kan hen helpen bij het stimuleren van hun creatieve energie en communicatieve vaardigheden.

2. **Maagd (23 augustus – 22 september):** Maagden zijn vaak praktisch en analytisch ingesteld. Lapis lazuli kan bijdragen aan hun communicatieve vaardigheden en helpen bij spirituele groei en bewustwording.

DISCLAIMER: De werking van edelstenen is puur subjectief en zal dus per persoon kunnen verschillen of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Geen enkele van de vermeende eigenschappen die de stenen, mogelijk, zouden bezitten kunnen worden beschouwd als medisch advies. Ga, indien u klachten hebt, van welke aard ook, altijd eerst naar een arts. Kostadesign of haar medewerkers kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor het al of niet ervaren van vermeende eigenschappen die de edelstenen zouden hebben noch voor klachten die mogelijk zouden ontstaan zijn als gevolg van het gebruik van een, bij Kostadesign  aangekocht product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *