Search
Close this search box.

Wat is Zirkonia?

Zirkonia

Zirkonia is een synthetisch materiaal dat wordt gebruikt als diamantimitatie in sieraden. Het is een kristallijne vorm van zirkoniumdioxide en staat bekend om zijn hardheid en schittering. Zirkonia wordt vaak gebruikt als goedkopere alternatief voor diamanten in ringen, oorbellen en andere sieraden, omdat het een vergelijkbare schittering vertoont, maar minder duur is. Het wordt op grote schaal gebruikt als imitatie van diamanten vanwege zijn optische eigenschappen en betaalbaarheid.

Zirkonia wordt meestal op sieraden gezet door het in een speciale zetting te plaatsen. Zettingen zijn metalen structuren die zijn ontworpen om de edelsteen veilig vast te houden. Er zijn verschillende soorten zettingen, waaronder prong-instellingen (waar metalen klauwen de steen vasthouden), kanaalzettingen en pavé-instellingen (waar stenen dicht bij elkaar worden gezet).

In het geval van zirkonia wordt de steen meestal geslepen en vervolgens in de zetting geplaatst. Als het een prong-instelling is, worden de metalen klauwen voorzichtig over de randen van de zirkonia gebogen om deze op zijn plaats te houden. Voor andere instellingen kan het zijn dat de zirkonia wordt ingebed in het metaal. Het nauwkeurige proces kan variëren afhankelijk van het ontwerp en het type sieraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *