Eigenschappen en werking

Gele tijgeroog is een variëteit van tijgeroog, een kwartsmineraal, en staat bekend om zijn opvallende uiterlijk en spirituele eigenschappen. Hier zijn enkele eigenschappen en informatie over de werking van gele tijgeroog natuurstenen:

**Eigenschappen van Gele Tijgeroog:**

1. **Kleur:** Gele tijgeroog heeft een goudgele tot donkerbruine kleur en vertoont vaak een zijdeachtige glans.

2. **Streep:** De streepkleur is meestal geelbruin.

3. **Glans:** Het oppervlak van gele tijgeroog heeft een glasachtige tot zijdeachtige glans.

4. **Hardheid:** Het heeft een hardheid van ongeveer 7 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het vrij krasbestendig is.

5. **Doorzichtigheid:** Gele tijgeroog is meestal doorschijnend tot opaak.

**Werking van Gele Tijgeroog:**

1. **Bescherming:** Gele tijgeroog wordt vaak gezien als een beschermende steen die negatieve energieën afweert en de drager helpt om zich veilig te voelen.

2. **Zelfvertrouwen:** Deze steen staat erom bekend het zelfvertrouwen en de eigenwaarde te versterken, waardoor het gemakkelijker wordt om beslissingen te nemen en doelen na te streven.

3. **Focus:** Gele tijgeroog kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het helder denken, wat nuttig kan zijn in studie- of werkgerelateerde situaties.

4. **Balans en harmonie:** Het wordt vaak geassocieerd met het balanceren van de emotionele en spirituele aspecten van het leven, en het kan helpen bij het vinden van innerlijke rust.

5. **Helende eigenschappen:** Sommigen geloven dat gele tijgeroog kan helpen bij het verlichten van fysieke kwalen, zoals spijsverteringsproblemen en spanning.

6. **Chakra:** Gele tijgeroog wordt geassocieerd met de zonnevlechtchakra, die gelegen is in het gebied van de maag en de spijsvertering. Het wordt gezegd dat het de energie van deze chakra in balans brengt.

Houd er rekening mee dat de werking van edelstenen en mineralen subjectief kan zijn en afhankelijk is van persoonlijke overtuigingen. Als je gele tijgeroog wilt gebruiken, kan het nuttig zijn om het bij je te dragen als sieraad of in je omgeving te plaatsen om van de mogelijke voordelen te profiteren.

Voor welke sterrenbeelden is gele tijgeroog geschikt?

Gele tijgeroog wordt vaak geassocieerd met en aanbevolen voor bepaalde sterrenbeelden op basis van astrologische overtuigingen. Het wordt vaak gezegd dat gele tijgeroog bijzonder geschikt is voor mensen geboren onder de sterrenbeelden Leeuw, Stier en Maagd. Hier is waarom:

1. **Leeuw (23 juli – 22 augustus):** Gele tijgeroog wordt vaak geassocieerd met het sterrenbeeld Leeuw vanwege zijn gouden kleur, die past bij de koninklijke en zelfverzekerde aard van Leeuwen. Het kan helpen bij het versterken van het zelfvertrouwen en de leiderschapskwaliteiten die aan dit sterrenbeeld worden toegeschreven.

2. **Stier (20 april – 20 mei):** Stieren staan bekend om hun vastberadenheid en praktische aard. Gele tijgeroog kan hen helpen bij het nemen van beslissingen en het vinden van stabiliteit, wat goed past bij de karakteristieken van dit sterrenbeeld.

3. **Maagd (23 augustus – 22 september):** Maagden zijn vaak bezig met details en analytisch denken. Gele tijgeroog kan hen helpen bij het verbeteren van hun concentratie en focus, wat handig kan zijn voor hun natuurlijke neiging om zorgvuldig te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *